UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чеські фахівці відремонтують снаряди для України, які можуть бути неякісними — міністерка Чернохова

Їх дефіцит спостерігається наразі по всьому світу, тож Прага працює з тим, що є. 

Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова запевнила, що ЗСУ отримають першу партію снарядів в рамках чеської ініціативи до кінця червня, "як і було обіцяно", тобто найближчими днями. За її словами, перед відправкою на фронт боєприпаси оглянуть чеські експерти, які і відремонтують їх, якщо виникне така потреба, інформує CNN Prima NEWS.

Чернохова зауважила, що боєприпаси будуть модифіковані компаніями ще до того, як Україна їх отримає. Вона розповіла, що їх дефіцит спостерігається наразі по всьому світу, тож Прага працює з тим, що є. 

"Якщо ми хочемо допомогти Україні, ми маємо бути вдячними за те, що є. На щастя, у нас є компанії та ресурси, — прокоментувала ситуацію міністерка. — Донори — Чехія за це не платить — подбають про те, щоб боєприпаси були приведені у придатний для використання стан". 

Читайте також: В рамках чеської ініціативи Київ безперервно отримуватиме значну кількість боєприпасів — Ліпавський

Нагадаємо, чеська ініціатива передбачає відправку Україні 800 тисяч снарядів, з яких 300 тисяч — радянського зразка. Втім, прем'єр-міністр країни Петр Фіала заявив, що цей проєкт насправді може забезпечити поставку в цілому 1,5 мільйона артилерійських боєприпасів протягом року.