UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Червоний Хрест» не оприлюднюватиме список полонених з «Азовсталі»

Йдеться передусім про публічну інформацію. Водночас певні дані про свого родича чи рідного мажуть отримати сім’ї військових, у МКЧХ надали електронну адресу та номер телефону.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста не викладатиме в публічний доступ даних про виведених з  “Азовсталі” військових та їх кількість. Про те, що інформація залишиться без розголосу, зазначила в коментарі Укрінформу представниця організації Мірелла Ходейб.

 «Ця інформація є конфіденційною. Нашим пріоритетом є перевірка умов утримання військовополонених та поводження з ними, запобігання зникненню та підтримка їхнього зв’язку із родинами. Але ми не публікуватимемо списки чи імена людей, яких ми відвідували, або тих, кого ми відвідаємо в майбутньому», – зазначила вона.

У МКЧХ переконані, що реєстрація військовополонених організацією допомагає воїнам «відчувати себе захищеними принаймні від ризику зникнути безслідно».

Читайте також: У Мінекології розповіли, чи існує реальна загроза вимирання Азовського моря через бомбардування «Азовсталі»

Водночас певні дані про свого родича чи рідного мажуть отримати сім’ї військових, яким завдяки тиску міжнародної спільноти таки вдалося вибратися з заблокованого окупантами заводу в оточеному зі всіх сторін Маріуполі.

Сім'ї, які шукають інформацію про зниклих безвісти родичів, можуть зв'язатися з Центральним агентством розшуку МКЧХ електронною поштою ctabureau@icrc.org, а також за телефонами +41 22 730 3600 або +380 800 300 155.

Раніше в Офісі президента повідомили, що, воюючи всі ці дні у повному оточенні, захисники Маріуполя зламали оперативні плани противника по завоюванню сходу України, відтягнувши на себе дуже багато сил російських окупаційних військ.