UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чернівецькі навчальні заклади не закриватимуть на карантин

До уроків не допускатимуть дітей з температурою та симптомами грипу.

Навчальні заклади у Чернівцях не закриватимуть на карантин навіть за наявності в місті першого інфікованого китайським коронавірусом Covid-2019. Про це очільник управління освіти Чернівців Сергій Мартинюк розповів журналістам ТСН.

"Станом на зараз навчальний процес триває. Про обмеження навчання на брифінгу ОДА 3 березня не йшлося. Від міністерства освіти і науки України ми отримали рекомендації щодо профілактики коронавірусу у навчальних закладах. Наразі у всіх навчальних закладах області посилено заходи безпеки", - заначив Мартинюк.

Очільник відомства запевнив, що для профілактики навчальні керівники не допускатимуть до навчання учнів з симптомами захворювання.

Раніше у Чернівцях зафіксували перший в Україні випадок зараження "китайським" коронавірусом Covid-2019.

Наразі всі біологічні матеріали та зразки відправили у вірусологічну лабораторію Всесвітньої організації охорони здоров'я. В Україні почали працювати з людьми, з якими контактував заражений.

Головний санлікар розповів про те, що хворий чоловік повернувся з Італії, де вони з дружиною подорожували. Після того, як громадяни повернулася в Україну вони самоізолювалися. А через два дні у чоловіка виявили симптоми коронавірусу.