UA / RU
Підтримати ZN.ua

Черкаська область посилює карантинні обмеження – голова ОДА

Прогнозується, що посилення карантину в області допоможе запобігти попадання регіону в "червону" зону.

У Черкаській області з понеділка, 22 березня, посилюють карантинні обмеження. Про це повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

"Ми маємо зробити все, щоб нам не довелося піти на локдаун. Тому доручив впровадити всі можливі превентивні заходи та діяти на випередження, поки ще є така змога. Бо, якщо опинимося в «червоній зоні», як сьогодні Київ та Одеська область, – нам уже доведеться йти на інші умови", - написав він у Facebook.

Зазначається, що відсьогодні в Черкаській області: 
"До 25 березня стежитимемо за дотриманням карантинних обмежень. Якщо будуть масові порушення, то доведеться йти на більш суворі міри", - додав Скічко. 

Звернувся сьогодні до голів РДА, ОТГ та керівників міст: ми маємо зробити все, щоб нам не довелося піти на локдаун....

Опубликовано Олександром Скічко Понедельник, 22 марта 2021 г.

Читайте також: У Львові продовжили посилений карантин до 4 квітня

Нагадаємо, в Україні упродовж неділі, 21 березня, виявили 7 893 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Всього в країні на коронавірус захворіли понад 1,5 млн осіб.

За даними аналітиків, рівень госпіталізації в Україні один з найвищих в Європі. З нестачею місць у лікарнях стикаються в різних регіонах і зонах карантину, на Закарпатті та Прикарпатті для хворих розгортають мобільні госпіталі. А кількість пацієнтів на апаратах ШВЛ зараз найбільша від початку епідемії. Однак прогнозується, що в квітні буде ще більший спалах епідемії. 

Станом на 22 березня в Україні вже вісім регіонів знаходяться в "червоній" зоні карантину, серед них: Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Одеська, Сумська та Чернівецька області. Там діють суворі карантинні обмеження

Також посилений карантин діє у Львові та Миколаєві.

Рада національної безпеки і оборони найближчим часом проведе спеціальне засідання, на якому розглянуть запровадження загальнонаціонального локдауну. Аналітики й інфекціоністи переконані, що вводити його потрібно було ще «вчора», а зволікання загрожує колапсом медичної системи.