UA / RU
Підтримати ZN.ua

Черговий витік нафтопродуктів стався з танкера Delfi

На місці забруднення провели термінові роботи із застосуванням сорбенту.

Сьогодні, 4 вересня, з поставленого на кіль танкера Delfi черговий раз стався витік нафтопродуктів.

На даний момент витік усунено, написав в Facebook глава Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

Напередодні під час обстеження акваторії біля танкера було виявлено плями та сіру плівку сріблястого кольору площею 70 квадратних метрів.

"Лабораторні дослідження показали перевищення у воді нормованих значень гранично допустимих концентрацій в 5,8 рази. Показник склав 0,29 мг на кубічний дециметр, що відзначено у відповідному протоколі вимірювань показників складу та властивостей води", - заявив Мальований.

Читайте також: Для підйому танкера Delfi з пляжу в центрі Одеси залучили російські буксири - ЗМІ

На місці забруднення провели термінові роботи із застосуванням сорбенту. Витік міг статися через те, що з Delfi продовжують проводити роботи по його підйому та стабілізації.

Раніше повідомлялося, що суд заарештував танкер Delfi на вимогу Адміністрації морських портів, яка хоче стягнути з судновласника більше 2 млн гривень збитків.

Вже завершено перший етап підйому танкера. В даний час його намагаються стабілізувати для подальшої буксирування з пляжу Одеси. Роботи з підйому почалися через рік після того, як танкер сів на мілину.

Танкер Delfi, який затонув в листопаді минулого року, з четвертої спроби вдалося поставити на кіль 26 серпня. Роботи з підйому танкера почалися 24 липня.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року на рейді Одеського порту зазнав лиха невеликий танкер Delfi під прапором Молдови. Сильний шторм завадив рятувальної операції. Однак, капітан танкера Delfi відмовився подавати сигнал SOS і евакуювати екіпаж без дозволу судновласника. Судно перекинулося на бік і з нього почало витікати пальне.

У Чорному морі біля Одеси рівень забруднення води нафтопродуктами через катастрофу танкера Delfi перевищила допустиму норму в 157 разів.

Держекоінспекція в Одеській області підрахувала попередні збитки внаслідок аварії нафтового танкера Delfi біля Одеси. Вони склали 15 204,73 доларів (майже 410,2 тисячі гривень).