UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через зловживання на Миколаївській митниці держбюджет недоотримав 10 млн грн – СБУ

Під час ввезення з Європи добрив посадовці безпідставно занижували податкові ставки.

Посадовці Миколаївської митниці Державної фіскальної служби порушували антидемпінгове законодавство в інтересах комерційних структур упродовж 2018-2019 років. Про це повідомили у пресцентрі Служби безпеки України у суботу, 2 листопада.

Вказується, що під час ввезення з Європи мінеральних добрив посадовці безпідставно занижували податкові ставки, внаслідок чого держбюджет недоотримав майже 10 мільйонів гривень. За результатами обшуків було вилучено документацію, яка підтверджує масштабні зловживання.

У межах провадження, відкритого за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу, тривають слідчі дії. Заходи відбувались спільно зі слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві.

Раніше у Миколаївській митниці повідомили про те, що Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань прийшли з обшуками. Вказувалося, що колишнє керівництво митниці підозрюють у контрабанді 17 партій мінеральних добрив на 162,7 млн гривень. Керівник митниці Роман Кріль заявив про те, що він власноруч повідомив про можливий злочин.