UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через збройну агресію РФ в Україні загинуло 135 дітей — Офіс генпрокурора

184 дитини отримали поранення.

З початку вторгнення Росії в Україні загинуло 135 дітей, повідомляє Офіс генпрокурора.

«135 дітей станом на ранок 25 березня 2022 року загинуло в Україні через збройну агресію Російської Федерації. 184 дитини отримали поранення. Найбільше постраждало дітей у Київській - 64, Харківській - 44, Донецькій - 46, Чернігівській - 34, Миколаївський - 25, Запорізькій - 26, столиці - 16, Житомирській - 15, Херсонській - 15 та Сумській - 14 областях», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через щоденні бомбардування та обстріли пошкоджено 566 закладів освіти, 73 з яких зруйновано повністю. Пошкоджень та руйнувань зазнали більше 230 шкіл та 155 дитячих садочків.

Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та місті Київ. Крім того, постраждали від ворожого вогню понад 40 закладів для дітей, серед яких лікувальні, школи мистецтв, спортивні об’єкти, бібліотеки.

«Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях», - уточнює Офіс генпрокурора.

Читайте також: На Донеччині окупанти вбили ще двох дітей

За місяць повномасштабної війни Росії проти України Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила 18 мільйонів постраждалих. ВООЗ нарахувала 64 підтверджені напади на систему охорони здоров'я України. Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що Росія обстріляла 135 лікарень, 9 з яких зруйновано повністю.