UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через втрати армія РФ змушена відправляти бойову техніку у тил на ремонт — Міноборони Британії

На боєздатність окупаційної армії, як і раніше, впливають втрати, понесені в перші тижні війни.

Росія продовжує зазнавати втрат у війні проти України, тому вона намагається відновити сили та відправляє бойову техніку у тил на ремонт, повідомляє Міноборони Британії в Twitter.

«Рішення Путіна заблокувати завод «Азовсталь», ймовірно, вказує на намір стримати український опір у Маріуполі. Це допоможе вивільнити сили РФ для розгортання в інших місцях на сході України. Штурм призвів би до великих втрат для РФ, що додатково скоротило б її загальну боєздатність», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Донбасі окупанти продовжують інтенсивні артобстріли та спроби просуватися вперед у напрямку Красного Лимана, Бугаївки, Барвінкового, Лимана та Попасної.

На боєздатність армії РФ, як і раніше, впливають втрати, понесені в перші тижні війни, і росіяни змушені для відновлення боєздатності частин відправляти на ремонт у тил пошкоджену бойову техніку, повідомляє британська розвідка.

Читайте також: Чому Путін скасував штурм «Азовсталі»

Рішучий спротив та стійкість української армії завадили планам РФ у короткі терміни досягнути успіху у війні проти України, а також створили необхідність постійного поповнення особовим складом і військовою технікою російського угрупування у зв’язку із великими втратами, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

За даними розвідки, для відновлення бойових спроможностей ЗС РФ все частіше вдаються до використання техніки радянського виробництва, яка довгий час (з 1970-х років) знаходилась на базах зберігання.