UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через ракетні пуски ВСУ три авіарейси прибули до Одеси із затримкою

У четвер Одеський аеропорт був закритий з 11:30 до 13:30.

Навчальні ракетні пуски повітряних сил ЗСУ стали причиною затримки у прибутті трьох авіарейсів до Одеського аеропорту.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", з посиланням на інформацію від прес-секретаря Одеського аеропорту Марію Попович, аеропорт був закритий з 11:30 до 13:30, хоча раніше в четвер вона повідомляла, що навчання не вплинули на розклад рейсів.

За словами Попович, в результаті ракетних стрільб, рейс з Мюнхена прибув до аеропорту у 14:03 замість 12:25; рейс з Шарм-ель-Шейха – у 14:16, замість 12:45; рейс з Дубая – у 13:41 замість 12:50.

Нагадаємо, в Херсонській області поруч з Олександрівкою 1 грудня розпочалася практична частина контрольних льотних випробувань керованих зенітних ракет середньої дальності.

Вранці у четвер, 1 грудня, в день початку ракетних навчань, Міноборони РФ офіційно повідомив Україну про ударах під час стрільб у Криму. Вже ввечері напередодні був опублікований текст загроз російського Міноборони у зв'язку з навчаннями ВСУ біля Криму. Текст документа підтверджує інформацію, раніше опубліковану DT.UA.

30 листопада Міністерство закордонних справ України підтвердило оприлюднену DT.UA інформацію про погрози Кремля застосувати силу у разі проведення Збройними силами України ракетних навчань біля Криму. У зв'язку з погрозами Україна має намір звернутися до світової спільноти.

Слід зазначити, що командування Повітряних Сил ЗСУ зменшило розміри небезпечної зони виконання пусків в північно-західній частині акваторії Чорного моря.

Так, Росавіація заявила про зміщення Україною зони ракетних стрільб в Чорному морі. Зокрема, було зазначено, що Україна випустила нове авіаційне повідомлення, згідно з яким зони ракетних стрільб в Чорному морі зсуваються у нейтральні води, територіальні води РФ не зачіпаються, повідомив журналістам представник Росавіації.