UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через потужний шторм на Чорному морі росіяни не виводять свої ракетоносії – ОК «Південь»

Водночас збільшилася небезпека від мін.

Очільниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що шторм на Чорному морі потужністю до 5 балів ймовірно відтермінував виведення ракетоносіїв на бойове чергування, водночас зросла небезпека від мін. Про це Гуменюк повідомила в ефірі телемарафону.

Корабельне угрупування ворога складається з вісьмох одиниць, і ракетоносіїв не зафіксовано – не підводних, не надводних. На Чорному морі потужний шторм близько 4-5 балів. Це може бути одним із факторів, що ракетоносії не вивели на бойове чергування. Однак протягом двох-трьох годин вони можуть вийти з пунктів базування в тимчасово окупованому Криму. Ми оперативно сповіщаємо про обстановку", - зазначила речниця.

За її словами, разом зі штормом посилилася й мінна загроза. За її словами, наразі і на миколаївському, і на одеському напрямках працюють підривні команди, знешкоджуючи ці міни.

Гуменюк додала, що населенню зараз важливо дотримуватися правил безпеки, зокрема, не наближатися до води більш ніж на 100 м.

Читайте також: У ЄС поки не дійшли згоди щодо дев'того пакету санкцій проти РФ – Польське радіо

Нагадаємо, раніше Наталія Гуменюк повідомляла, що російські окупаційні війська могли призупинити використання дронів-камікадзе іранського виробництва Shahed-136 для ударів по українській інфраструктурі через побоювання, що на їх роботу вплинуть погодні умови.