UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через обстріли окупантів на Донбасі загинув український військовий

Крім того, у 93-ій окремій механізованій бригаді також повідомили про стан здоров'я пораненого військового.

У результаті обстрілів з боку проросійських бойовиків на Донбасі загинув український військовий, повідомили у пресслужбі 93-ої окремої механізованої бригади Холодний Яр. Ще один військових Збройних сил України отримав поранення.

«Сьогодні, збройні формування Російської Федерації в черговий раз порушили режим припинення вогню та здійснили обстріл позицій українських захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення не сумісні з життям. Ще один дістав осколкове поранення», – йдеться у повідомленні. 

Пораненого військового доправили до медзакладу після того, як надали перш медичну допомогу. Стан військовослужбовця задовільний.

«Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким героя, який загинув за Україну. Наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити вогневу активність. Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації», – додали в 93-ій ОМБр.

Читайте також: Окупанти послабили блокаду місії ОБСЄ на Донбасі

Раніше повідомлялося, що через обстріли окупантів на Донбасі осколкові поранення отримали двоє українських військових. Стан здоров'я військовослужбовців медики оцінили як задовільний.

Водночас за словами президента Володимира Зеленського, попри те, що з підконтрольними Росії незаконними військовими формуваннями ОРДЛО був підписаний договір про припинення вогню на Донбасі, там стабільно спостерігається ускладнення ситуації