UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через нестачу фінансування в Києві скорочено кількість громадського транспорту

На 120 одиниць транспорт скорочено на автобусних маршрутах, на 40 - на тролейбусних, і на 17 одиниць рухомого складу - на трамвайних маршрутах

У зв'язку з відсутністю необхідного фінансування для утримання рухомого складу, закупівлі запчастин, паливно-мастильних матеріалів, комунальне підприємство "Київпастранс" з 12 січня тимчасово скорочує кількість рухомого складу на автобусних, тролейбусних, трамвайних маршрутах.

"Основними причинами важкого фінансового положення "Київпастрансу" є низький тариф на проїзд і виділення в неповному обсязі компенсацію проїзду пільгових категорій громадян у наземному транспорті", - повідомили в прес-службі КМДА.

Скорочено на 120 одиниць транспорту на автобусних маршрутах, на 40 одиниць - на тролейбусних маршрутах та на 17 одиниць рухомого складу - на трамвайних маршрутах.

"З 12 січня 2015 року буде тимчасово припинена робота деяких маршрутів пасажирського транспорту з низьким пасажиропотоком, мають альтернативу у перевезеннях", - додали у КМДА.

У Києві в грудні страйкували працівники "Київпастрансу". Робота трамваїв трьох депо столиці була зупинена вранці 18 грудня через страйк працівників підприємства, які вимагали виплати заробітної плати. Відновлена робота електротранспорту була 19 грудня.