UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через негоду без світла залишаються 69 населених пунктів Донецької області

Відновлювальні роботи ускладнені тим, що в деяких районах мережі були пошкоджені в результаті бойових дій, а де-то ще продовжують обстріли.

Енергетики ДТЕК Донецькобленерго продовжують ремонтні роботи по відновленню електропостачання в населених пунктах Донецької області, постраждалих від негоди.

"За 24 вересня енергетики повернули світло в міста Димитров, Красноармійськ, Єнакієве, частково Донецьк, Макіївку, Маріуполь. Повністю відновлено електропостачання населених пунктів Тельманівського району Донецької області. Знову зі світлом жителі сіл Грузьке і Веселе в Добропільському районі, сіл Широка Балка і Іллічівське в Першотравневому", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, станом на 18:00 24 вересня в Донецькій області залишаються знеструмленими за складних погодних умов 69 населених пунктів. "Найбільш постраждали від негоди Володарський, Першотравневий, Старобешівський райони, місто Маріуполь та прилеглі населені пункти. Знеструмлено 104 лінії електропередачі, 22 підстанції, 1235 трансформаторних підстанцій", - зазначили в ДТЕК.

У компанії також повідомили, що понад 500 енергетиків у складі 200 бригад, використовуючи 142 одиниці техніки, продовжують проводити відновлювальні роботи, незважаючи на те, що в деяких районах мережі були пошкоджені в результаті бойових дій, а де-то ще продовжують обстріли.

Вранці повідомлялося, що через негоду в ніч на 24 вересня у п'яти областях України знеструмлено 39 населених пунктів: 22 у Дніпропетровській області, шість Київської, п'ять у Чернігівській, чотири в Одеській і два в Запорізькій.

За даними Гідрометцентру, в Україні в ці дні очікується посилення вітру до 15-20 м/с; в Криму, а 24 вересня в більшості південних областей - місцями 25-30 м/с.

Нагадаємо, вчора в Рівненській області пройшов смерч. !zn