UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через "Дію" бізнес забронював вже 34 тисячі працівників — Федоров

Про запуск функції просив бізнес.

Через портал "Дія" український бізнес забронював вже 34 тисячі працівників з моменту запуску функції електронного бронювання тиждень тому. Про це повідомив віцепремʼєр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров за підсумками зустрічі з IT-кластерами.

"Компанії подають заяви про бронювання співробітників та отримують відповідь щодо кожного працівника окремо. Сервіс виключає паперову тяганину та зайву бюрократію", — повідомив Федоров.

Читайте також: Бронювання працівників: в ТЦК розказали, чому наразі виникли труднощі

Він зазначив, що введення електронного бронювання було одним з найбільших прохань бізнесу. За його словами, сервіс працює швидко та прозоро, а рішення приймаються протягом години. 

Нагадаємо, 17 липня на порталі "Дія" стала доступна функція бронювання працівників критичних підприємств. Для цього треба через портал подати заяву, яка має бути обов'язково засвідчена електронним підписом директора підприємства. У разі, якщо військовозобовʼязаний працює офіційно, а дані про нього містяться у системі "Оберіг", бронювання оформлюється автоматично і відображається в застосунку “Резерв+”.