UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чехія щорічно виділятиме понад €20 млн на допомогу Україні протягом трьох років

Шмигаль запевнив, що Чехія та Україна готують “багато неприємних сюрпризів” для росіян.

Чехія розробила План допомоги Україні на державному рівні, у межах якого збирається щорічно виділяти більше ніж 20 мільйонів євро на підтримку нашої держави упродовж 2023-2025 років. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільної зі своїм чеським колегою Петром Фіалою пресконференції.

Голова нашого уряду також відзначив, що між двома країнами наразі посилюється військово-технічна співпраця.

Він розповів, що чеські самохідні артилерійські установки “Дана”, танки, бойові машини піхоти й інша допомога вже забезпечують значне зміцнення ЗСУ та звільнення наших земель від російських окупантів, але Чехія та Україна готують ще “багато неприємних сюрпризів” для ворога. 

Читайте також: «Чехія не боїться Путіна»: чехи вийшли на вулиці, щоб довести свою підтримку Україні на тлі енергетичної кризи

Крім того, чеський уряд підтримав створення спеціального міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності військово-політичного керівництва РФ за війну проти України.

Візит чеської делегації до Києва в один із найскладніших періодів історії – це вияв величезної солідарності з Україною … Дякую чеським друзям, що вони сьогодні поруч із нами в цій боротьбі за свободу України та Європи”, – додав Шмигаль. 

Нагадаємо, на початку жовтня уряд Чехії затвердив додаткову партію військової допомоги для України, до якої увійшла важка техніка, короткоствольне і довгоствольне озброєння та боєприпаси.