UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чаус хоче оскаржити рішення ВАКС про домашній арешт

Чаусу обрали запобіжний захід 4 серпня.

Адвокат екс-судді Миколи Чауса заявив про намір свого підзахисного оскаржити рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"Поки вивчаємо отримані від досудового слідства документи і далі будемо приймати рішення про подальші дії", - зазначив Ростислав Кравець.

У 2016 році суддю Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса затримали детективи НАБУ за підозрою в отриманні 150 тисяч доларів хабара. Частину грошей він сховав на своїй земельній ділянці, в скляній банці.

Перебуваючи під слідством, Чаус покинув межі України, і в березні 2017 року його затримали в Молдові.

Читайте також: Ситник не виключає, що справу Чауса можуть забрати у НАБУ

3 квітня 2021 року в центрі Кишинева, незабаром публікації журналістського розслідування про причетність українських спецслужб до втечі Чауса з України, суддю викрали. Молдавське слідство встановило, що це зробили українські спецслужби.

За інформацією колишнього заступника генпрокурора Віктора Тріпака, Чаус представляє інтерес для нинішньої влади як особа, що володіє компроматом на п'ятого президента України Петра Порошенка і його соратників. Ще в 2019 році ДБР на підставі «публікацій в ЗМІ» зареєструвало кримінальне провадження про можливу причетність Порошенка до організації втечі Чауса з України.

Про те, як суддя-утікач об'єднав Петра Порошенка і Володимира Зеленського читайте в статті Віктора Тріпака «Про один Чауса і двох президентів».