UA / RU
Підтримати ZN.ua

Частка хворих на коронавірус дітей з початку року виросла вдвічі — міністр охорони здоров’я

Діти займають половину виділених для цього ліжок в лікарнях.

Частка дітей до 18 років серед хворих на коронавірус з початку року зросла вдвічі, заявив під час години запитань до уряду міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Міністр зазначив, що новий штамп вірусу «Омікрон» активніше розмножується у верхніх дих шляхах, що і є причиною швидшого та активнішого поширення вірусу.

«Особливо зростає частка хворих серед молоді та дітей, які велику частину свого буденного життя проводять у великих колективах чи колі друзів. Так, частка дітей до 18 років в структурі захворюваності в 2022 році збільшилась вдвічі, так само як і частка дітей, що займають лікарняні ліжка», - повідомив Ляшко.

Він зазначив, що з близько 3600 лікарняних ліжок, виділених для дітей із COVID, зайнята приблизно половина.

Водночас міністр добавив, що час перебування дітей в лікарнях при коронавірусі скоротився як у порівнянні з попередніми хвилями, так і у порівнянні з дорослими пацієнтами

«Окрім того діти значно рідше під час цієї хвороби потребують кисневої підтримки чи переведення до реанімаційних відділень», - зазначив Ляшко.

Читайте також: Школи і дитсадки Києва не зачинять на загальний карантин — КМДА

На початку тижня Міністерство освіти і науки України рекомендувало закладам освіти запровадити для учнів 5-11 класів та студентів вищих навчальних закладів дистанційне навчання у зв’язку зі стрімко зростаючим показником захворюваності на COVID-19. Так, в Одесі 27 січня усі школи перейшли на дистанційне навчання через зростання у місті захворюваності на ковід.