UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бужанський розповів, чи змінюватиме спосіб життя після інформації про можливий замах

Політик розповів свою версію, чому став об’єктом уваги підозрюваного у вбивстві.

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон шукав інформацію про різних політиків. За даними міністра МВС Ігоря Клименка, наступною жертвою імовірного нападника міг бути народний депутат від «Слуги народу» Максим Бужанський.

В етері «Радіо Свобода» парламентар прокоментував інформацію про можливий замах на себе.

«Важко уявити логіку цього підозрюваного. Можна лише припустити, що мова йде про значущі ідеологічні фігури, які він собі визначив в особі загиблої пані Ірини та мене», – сказав політик.

Читайте також: «Нічого не робив із Фаріон»: 18-річний підозрюваний заперечив свою причетність до вбивства

Наразі правоохоронці розглядають версію, що підозрюваний 18-річний хлопець міг бути лише виконавцем вбивства Ірини Фаріон, а тому Бужанський може залишатися потенційною ціллю вже для іншого виконавця. Із огляду на це народний депутат розповів, чи буде змінювати щось у своїй поведінці:

«Ми всі потенційні цілі для Росії у ході цієї війни. Але бігати від якогось хлопця, навіть якщо він вже має на своєму рахунку, на жаль, жертви, я не буду. Змінювати свій спосіб життя також не планую. Він достатньо скромний в планах і подіях. Безумовно, є вірогідність того, що є організація, і він не один. І я сподіваюся на те, що правоохоронці з’ясують, хто ці люди, якщо їх декілька, звідки вони отримують вказівки, хто ними керує, яка мета цієї організації та, врешті-решт, знешкодять її», – сказав він.

Також Бужанський зазначив, що йому відомі ще «деякі деталі» у справі, проте відмовився їх озвучити. Окрім того, він подякував поліцейським, що «врятували його життя».

Читайте також: Арешт без права внесення застави: суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Фаріон

Нагадаємо, 18-річного хлопця затримали у Дніпрі через шість днів після вбивства у Львові. За інформацією проєкту «Схеми», Зінченко був підписаний у соцмережах на низку українських та російських ультраправих спільнот та груп, а також нібито є прихильником антисемітських і расистських поглядів.

Під час брифінгу у Львові 26 липня міністр МВС Ігор Клименко розповів, що Ірина Фаріон стала першою жертвою спланованого вбивства, оскільки була найбеззахиснішою із усіх потенційних цілей нападника.