UA / RU
Підтримати ZN.ua

Був п’яний та перевищив швидкість: ДБР завершило слідство щодо судді Тандира

Голова Макарівського райсуду збив на смерть на блокпосту нацгвардійця.

Суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир, який збив насмерть нацгвардійця Вадима Бондаренка на блокпосту в Києві, був напідпитку та значно перевищив швидкість, заявило Державне бюро розслідувань.

В ДБР повідомили, що завершили розслідування щодо судді. Зараз матеріали кримінального провадження відкриті для ознайомлення стороні захисту.

Загалом під час розслідування було проведено 18 експертиз, серед яких судово-медичні, хімічні, технічні та інші. Зокрема в бюро зауважили, що суддя завдяки своїй професії володіє знаннями та методиками, які пробував використати для спотворення даних експертиз, аби приховати стан алкогольного сп’яніння під час вчиненої ним ДТП.

Читайте також: На блокпосту в Києві збили двох військовослужбовців

«Незважаючи на це, висновками судових експертиз підтверджено вміст алкоголю у наданих зразках. Стан сп’яніння підтверджено також висновками інших експертиз. За результатами автотехнічної, трасологічної та технічної експертиз доведено порушення ПДР, недотримання заборон дорожніх знаків та значне перевищення швидкості на момент зіткнення», - додали в бюро.

Зараз суддя Олексій Тандир відсторонений від правосуддя та перебуває під арештом без права внесення застави. 

Відомо також, що у 2021 році Олексій Тандир допоміг судді Києво-Святошинського райсуду Дмитру Усатову уникнути відповідальності за пʼяне ДТП, що призвело до тяжких травм водія іншого авто.