UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Бурштиновий" депутат Поляков вніс другу заставу - ЗМІ

Підозрюваний у корупції народний депутат поповнив бюджет України вже майже на мільйон гривень.

Народний депутат України від фракції "Народний фронт" Максим Поляков вніс заставу у розмірі 608 тисяч грн.

"Він догрався. Йому пропонували - одягни браслет, але ні, не захотів. Спочатку 304 тис. гривень сплатив, які пішли в бюджет, тепер 608 тис. гривень вніс в якості застави", - цитують джерела в прокуратурі "Українські новини".

Коли саме депутат вніс гроші не уточнюється.

Нагадаємо, що 11 липня депутати Верховної Ради проголосували за зняття недоторканності з народних депутатів Максима Полякова ("Народний фронт") і раніше виключеного з фракції БПП Борислава Розенблата, але не дали дозвіл на їх затримання і арешт.

19 червня детективи НАБУ затримали охоронця-водія члена парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" Борислава Розенблата при отриманні хабара.

Передбачається, що хабар у розмірі 200 тисяч доларів призначалися самому Розенблату і члену парламентської фракції "Народний фронт" Максиму Полякову за розробку та прийняття законопроектів, спрямованих на забезпечення права на видобуток бурштину фірми з ОАЕ.

8 серпня Солом'янський райсуд Києва заарештував всю нерухомість депутата Верховної Ради від "Народного фронту" Максима Полякова, а також його автомобіль BMW, грошові кошти і годинник.

Пізніше Солом'янський районний суд міста Києва продовжив Полякову запобіжний захід до 17 жовтня.

23 серпня парламентарю, підозрюваному в хабарництві, співробітники НАБУ наділи електронний браслет.

7 вересня Солом'янський районний суд Києва ухвалив рішення звернути внесений в кінці липня народним депутатом Максимом Поляковим заставу 304 тисяч грн в дохід держави та призначив йому нову заставу у розмірі 608 тисяч грн.