UA / RU
Підтримати ZN.ua

Будьте пильні: «Нова пошта» попередила про шахраїв

Вони використовують назви відомих компаній, щоб викликати довіру у людей.

Незважаючи на війну, в Україні продовжують діяти шахраї. Українська логістична компанія «Нова пошта» попередила про шахрайські розіграші, інформацію про які розповсюджують канали в Telegram та Viber.

Читайте також: "Нова пошта" збудує мінібомбосховища

Про це повідомили у преcслужбі компанії.

«Наразі у різних каналах, а також у соціальних мережах шириться велика кількість об’яв про різні розіграші, де шахраї використовують назви відомих компаній. Таким чином вони збирають всю інформацію про людей, які повірили в ці розіграші. Сьогодні з’явилась інформація про ще один шахрайський святковий розіграш. Цього разу про ялинки нібито від «Нової пошти»та відомого виробника напоїв», - йдеться у повідомленні.

В компанії зазначили, що «Нова пошта» не має ніякого відношення до цього оголошення. Всі Telegram-пабліки, які поширюють цю інформацію, допомагають шахраям обманювати людей. Більшість каналів сьогодні анонімізовані, вони свідомо використовують згадку про компанію у рекламі, за яку беруть гроші, та чим вводять в оману своїх підписників.

«Нова пошта» закликала всіх українців бути уважними, не поширювати неперевірену інформацію та не довіряти їй. У компанії нагадали, що вся інформація про акції Нової пошти міститься лише на її офіційному сайті та офіційних сторінках у соцмережах.

Нагадаємо, українська логістична компанія «Нова пошта» планує відкрити ще 18 відділень за кордоном до кінця 2024 року. Два нових відділення з’являться вже цього року.