UA / RU
Підтримати ZN.ua

Будинок пристарілих в Харкові, де в результаті пожежі загинули 15 осіб, працював без документів - ОДА

Такої установи не існує ні в одному реєстрі України.

Будинок пристарілих в Харкові, де в результаті пожежі загинули 15 осіб, працював без дозвільних документів, повідомив директор департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага, передає Укрінформ.

«Такої структури, такої установи ні в одному реєстрі України не існує. Хто і для чого зібрав цих людей в одному місці, нам невідомо. Це треба з'ясувати. Немає ніяких даних, скільки там взагалі знаходилося людей», - сказав Шпарага.

За його словами, зараз ОДА займається питанням розселення в інтернатні установи мешканців будинку престарілих, яких вдалося врятувати.

У той же час, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков завив, що зараз вирішується питання про арешт власниці закладу, яка за його словами знаходиться на лікарняному. Поліція допитує медперсонал установи.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 270 Кримінального кодексу - "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки".

Читайте також: Опубліковано відео пожежі у Харківському будинку для літніх людей

Як повідомлялося, пожежа виникла 21 січня о 15:03 в двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок престарілих. Вогонь виник на другому поверсі. Майже через 2:00 пожежа була ліквідована.

Президент Володимир Зеленський крім створення Держкомісії, доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову відкрити і взяти під особистий контроль відповідну справу. Президент заявив, що причини пожежі і винних повинні встановити якомога швидше.

В Офісі генпрокурора заявили про те, що пожежа могла спалахнути через необережне поводження з електронагрівачем.