UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Буданова затвердили на посаду президента»: росіяни розганяють новий фейк

Росіяни прагнуть спровокувати розкол між воєнно-політичним керівництвом України.

Російські пропагандисти запустили фейк про те, що нібито іноземні спецслужби підтримали кандидатуру керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова на посаду президента України.

Росіяни запевняють, що «цей план уже затвердили в американському ЦРУ та британській МІ-6», зазначили у Центрі протидії дезінформації.

Читайте також: Росіяни у мемах і фейках протиставляють Зеленського з Порошенком, Залужним і Кличком для розколу українців – "Схеми"

Фактчекери наголосили, що подібні заяви пропагандистів є «маячнею», яку вони зліпили з даних так званих «поінформованих джерел», слів розшукуваного колишнього народного депутата Олега Царьова, вигадок проросійських «аналітиків», а також неіснуючих результатів українських опитувань на цю тему.

«Метою публікації такої брехні є бажання Кремля спровокувати розкол між воєнно-політичним керівництвом держави, а також дискредитувати українську владу», – підсумували в ЦПД.

Читайте також: Філашкін заявив, що пропаганда РФ поширює у соцмережах фейк щодо протестів жителів Покровської громади проти ЗСУ

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації спростував фейк про ракетний обстріл Рівненської атомної електростанції, який нібито спричинив підвищення рівня радіації. Такі листи почали приходити на електронні пошти українців начебто від імені Державної служби з надзвичайних ситуацій.