UA / RU
Підтримати ZN.ua

Буданов і Гогілашвілі жили у будинку прихильників країни-агресора – «Слідство.Інфо»

Однак перед призначенням до МВС Гогілашвілі не перевіряли.

Власники маєтку у Хотові під Києвом, де живуть сім’ї очільника ГУР Міноборони Кирила Буданова та ексзаступника голови МВС Олександра Гогілашвілі, мають російські паспорти та регулярно навідують тимчасово окупований Крим, дізнались журналісти «Слідства.Інфо».

Офіційно будинок зареєстрований на Діану Стрелковську. Колишнє подружжя Стрелковських досі пов’язане спільним бізнесом з «мінімізації податків». В’ячеслава Стрелковського ЗМІ називають «королем обналу»: подружжю належить мережа так званих конвертцентрів. Серед «клієнтів» – великі компанії і національні мережі.

Від пильної уваги податкової  бізнес рятували правоохоронці – щорауз напередодні перевірок у фірмах Стрелковських «вилучали документи». Втім, кримінальні справи щодо них досі припадають пилом.

Як повідомляють джерела журналістів, 7 липня 2015 року подружжя Стрелковських отримало російські паспорти. Обидва – у тимчасово окупованому Криму. За кілька років Стрелковські отримали закордонні паспорти громадян РФ.

У Криму в Діани Стрелковської залишилася нерухомість:

Після окупації Криму Стрелковські не лише отримали російські паспорти й перереєстрували майно на півострові за законодавством РФ, а й продовжували відвідувати його.

Діана Стрелковська перетинала адмінмежу згідно з українським законодавством, через українські пункти пропуску на Херсонщині та з українським паспортом. А з окупованого Криму до Москви та Санкт-Петербургу літала з російським паспортом.

Українська держава із розумінням ставиться до людей, які опинились у російській окупації в Криму та Донбасі і були змушені отримати російські документи для виживання у таких умовах.

Однак отримання документів тими, хто не мав у цьому прямої потреби, може свідчити про колаборацію і фактичне визнання факту окупації українського півострова Росією.

Саме до другої категорії належать власники будинку у Хотові, де тимчасово живе головний розвідник країни.

Нагадаємо, 16 грудня вийшов фільм-розслідування «Слідства.Інфо» про сім'ю Олександра Гогілашвілі та Марії Левченко. Подружжя живе в елітному особняку в селі Хотів за 30 кілометрів від Києва. Там же «тимчасово» живе голова ГУР Міноборони Кирило Буданов разом із дружиною Маріанною.

Читайте також: МВС не влаштовувало спецперевірку Гогілашвілі перед призначенням

13 грудня Кабінет міністрів звільнив заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі. Втім, сам він стверджував, що написав заяву «за власним».

11 грудня у мережі з’явилося відео сварки Гогілашвілі із поліцейськими на блокпості під Краматорськом. На відео заступник міністра не стримується у словах та погрожує правоохоронцеві, що тому знайомство із ним «приємним не буде». Наступного дня з’явилося ще одне, де заступник міністра свариться вже зі столичними правоохоронцями.

Як з’ясувалося, Гогілашвілі має російське громадянство, у Росії ж він був судимий за підробку державних документів. «Політичну кар’єру» починав помічником російського боксера, депутата Держдуми РФ Ніколая Валуєва («Єдина Росія»). В Україні опікувався діяльністю «реабілітаційних центрів», де катували наркозалежних.

Його дружина Марія Левченко працює помічницею Зеленського, однак навіть не оформлена у штаті Офісу. За інформацією ZN.UA, її робоче місце перебуває не за межами кабінету голови держави, а безпосередньо у ньому. Відповідно, людина, яку навіть не оформили в ОПУ, мала і має можливість бути присутньою на всіх стратегічно найважливіших нарадах та переговорах президента України. Зокрема й щодо затримання «вагнерівців».