UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бронювання працівників: чи зможуть це зробити компанії, які здійснюють міжнародні перевезення

Роз'яснення дав експерт.

Через війну, яку розпочала Росія, в Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан. Призову підлягають військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років. Нещодавно в Україні ухвалили закон про мобілізацію. Зокрема, передбачаються деякі зміни у бронюванні працівників. Член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський розповів в інтерв'ю виданню «РБК-Україна», чи буде можливість бронювання для підприємств, які здійснюють міжнародні перевезення.

Читайте також: Військовозобов’язаних тепер можна буде забронювати у “Дії” – постанова Кабміну

За словами Веніславського, працівники підприємств, які здійснюють міжнародні перевезення, будуть заброньовані, питання лише в обсягах бронювання.

«У нас на засіданні Верховної ради під час години запитань до уряду називали кількість підприємств, які займаються вантажними і пасажирськими міжнародними і внутрішніми перевезеннями – їх десятки тисяч», – сказав він.

Також Веніславський додав, що треба дуже виважено підходити для того, щоби, з одного боку, не втратити можливість функціонування таких підприємств.

«З іншого – залишити можливість поповнювати наші Збройні Сили і Сили безпеки і оборони», – резюмував він.

Раніше начальник Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Мирослав Волков розповів, що військовозобов'язаних жінок штрафуватимуть за неоновлення даних.