UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британська розвідка пояснила, чому РФ випустила по Україні ракети з імітаторами ядерних боєголовок

Така імпровізація підкреслює рівень виснаження російських запасів ракет великої дальності.

Росія, ймовірно, знімає ядерні боєголовки із застарілих ядерних крилатих ракет і запускає по Україні ракети з порожніми «болванками» замість бойової частини. Про це повідомляє Міноборони Британії у Twitter.

«Знімки з відкритих джерел показують уламки, очевидно, збитої крилатої ракети повітряного базування AS-15 KENT, розробленої у 1980-х роках виключно як система доставки ядерних боєприпасів. Боєголовка, ймовірно, була замінена на баласт», - йдеться у повідомленні.

Хоча така інертна система все одно завдасть певної шкоди через кінетичну енергію ракети і будь-яке невитрачене паливо, вона навряд чи зможе досягти надійного ураження цілей. Росія, ймовірно, сподівається, що такі ракети будуть функціонувати як приманки і відволікатимуть увагу українських засобів ППО.

Якими б не були наміри Росії, ця імпровізація підкреслює рівень виснаження російських запасів ракет великої дальності, вважають аналітики Міноборони Британії.

Читайте також: Російські ракетні удари по Україні з жовтня вбили щонайменше 77 людей – ООН

Раніше повідомлялося, що Росія випустила по Україні ракети, на яких були прикріплені імітатори ядерних боєголовок. За словами експертів Defense Express, це свідчить про те, що тепер запас ракет у РФ вже критично низький.