UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія опрацьовує свої пропозиції щодо реалізації українського плану перемоги – Сирський

Український головком поговорив зі своїм британським колегою.

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський провів телефонну розмову з начальником штабу оборони Британії адміралом Тоні Радакіним. У Telegram український головком повідомив, про що він говорив зі своїм британським колегою.

«В ході розмови поінформував британського колегу про актуальну стратегічну обстановку та організацію відсічі російській збройній агресії проти України на визначених ділянках фронту», – зазначив Сирський.

Він додав, що обговорив з Радакіним можливість ударів по військових об’єктах РФ в оперативній та стратегічній глибині. Сирський запевнив, що зараз британська сторона опрацьовує власні пропозиції у рамках практичної реалізації українського плану перемоги.

«Постачання військової техніки та озброєння, підготовка особового складу, а також підвищення ефективності застосування високотехнологічних засобів ураження – є основними стовпами українсько-британського військового співробітництва», – додав Сирський.

Читайте також: До кінця року на фронті зʼявиться більше британських САУ AS-90 – Умєров

Він також розповів Радакіну на порушення Росією міжнародного права та воєнні злочини, удари по критичній інфраструктурі та вибірковість масованих бомбардувань цивільних об’єктів. Сирський подякував британському колезі, уряду Британії та народу цієї країни за підтримку України.

Президент України Володимир Зеленський вже 16 жовтня має представити план перемоги України у Верховній Раді. Проте в офісі президента одразу попередили, що документ презентують у неповному обсязі, позаяк у ньому є також непублічні додатки. Вони стосуються насамперед кількості озброєння, необхідного нашій країні — це «математична складова війни». 

Водночас Зеленський попереджав, що у разі відсутності підтримки плану перемоги з боку США Україна продовжить жити за «планом Б». За його словами, українці вже роками роблять це в умовах повномасштабної війни.