UA / RU
Підтримати ZN.ua

Братська могила на околицях Лисичанська — The New York Times опублікувало фото

Могилу в окопі не не можуть закопати уже третій місяць

Газета The New York Times опублікувала фотографію братської могили на околиці прифронтового Лисичанська, куди вже третій місяць хоронять тіла цивільних загиблих українців.

«Братська могила на околиці цього східноукраїнського міста залишається незакопаною. Тіла у ній пахнуть смертю на теплому літньому вітрі. Загиблими є мирні жителі, які загинули в результаті обстрілів останніх місяців у містах Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне», - пише видання.

Загалом в могильній траншеї зібрано тіла близько 300 українців, у яких не знайшлось родичів, які б могли їх поховати.

Військові кажуть, що у могилу складають тіла десь із квітня, а не закопують через відсутність техніки, яка вся задіяна на ритті окопів.

Видання зазначає, що встановити кількість загиблих мирних жителів у Лисичанську та Сєвєродонецьку, точно неможливо, оскільки в цьому районі постійно тривають бої.

Зокрема у Лисичанську попри всі загрози залишились близько 40 тисяч мешканців із довоєнних 100 тисяч. Хтось залишається через необхідність піклуватися про старших родичів, які навідріз відмовились їхати, а хтось і сам не хоче покидати дім та домашніх тварин, яких не завжди є можливість забрати з собою.

Читайте також: У Київській області виявили ще одне масове поховання мирних жителів

Напередодні голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що Україна  веде перемовини щодо евакуації з Сєвєродонецька людей, які переховуються на заводі "Азот". За його словами, там перебуває близько 500 жителів Сєверодонецька, з них 40 — діти. При цьому укриття "Азоту" не таке міцне як у маріупольській "Азовсталі".