UA / RU
Підтримати ZN.ua

Брак водіїв в ОРЛО досяг критичної позначки – ІС

У бойовиків ОРДО бракує саперів, розвідників і мінометників.

У штабі "2 армійського корпусу" підконтрольного Росії терористичного угруповання "ЛНР" констатують гостру нестачу водіїв у "бригадах" бандформування, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук. Терористи стурбовані зниженням боєготовності "підрозділів" через надмірну завантаженість наявних водіїв.

"Справа дійшла до того, що до одного водія "прикріплюють" по 2-3 (в окремих випадках 3-4) транспортних і спеціальних автомобілів, що різко знижує рівень боєготовності "частин і підрозділів"", - зазначає координатор ІС на своїй сторінці в Facebook.

З метою "виправлення ситуації" до керування транспортними засобами допускаються не штатні і не закріплені водії, а також бойовики інших "військових спеціальностей" - стрілки, кулеметники та ремонтники. "В окремих випадках, транспортом керують представники командного складу", - додає Тимчук.

А в "1 армійському корпусі" терористичного угруповання "ДНР" під час перевірки виявлені небоєготові "підрозділи". Командування штабу "1 АК ДНР" вимагає вжити заходів з "відновленню рівня боєготовності".

"У двох бригадах корпусу (3-й і 5-й омсбр) командування зобов'язане вжити заходів з відновлення необхідного рівня боєздатності в окремих підрозділах за результатами "раптових перевірок" та практичних заліків, проведених на полігонах... Рівень професійної підготовки "військовослужбовців" не відповідає необхідному рівню боєготовності", - йдеться у повідомленні.

Бойовикам "небоєготових підрозділів" рекомендується звернути увагу на підготовку спеціалістів "вузького профілю": саперів, розвідників і мінометників. А також активно залучати до "занять" терористів із досвідом бойових дій.

Як повідомляли у групі ІС, брак бойовиків у підрозділах "1 АК" терористичної організації "ДНР" становить від 70% до 40% в окремих частинах і має тенденцію до збільшення.

Відтоку терористів з лав НЗФ сприяють незадовільні умови "служби", погане матеріальне забезпечення та зневажливе ставлення до підлеглих військовослужбовців ЗС РФ.

Через брак бойовиків окупаційне командування змушене призивати на "службу" кримінальників та осіб, які мають алкогольну або наркотичну залежність. А також час від часу проводити "навчальні збори" для мирних мешканців окупованих районів Донбасу, зокрема, для студентів.