UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики звільнили захоплених спостерігачів ОБСЄ

Спостерігачів було захоплено бойовиками у Донецьку 26 травня. Після звільнення вони повернулися на свою постійну базу у Донецьку.

Затриманих 28 травня бойовиками на сході України спостерігачів ОБСЄ звільнено з полону. Про це йдеться у повідомленні Twitter організації.

"Всі 11 спостерігачів ОБСЄ, затримані 28 травня, повернулися на свою постійну базу в Донецьку", - зазначили в ОБСЄ.

Цю групу спостерігачів було затримано поблизу Мар'їнки Донецької області.

Як відомо, чинний голова ОБСЄ, голова МЗС Швейцарії Дідьє Буркхальтер вимагав негайно і без висунення зустрічних умов звільнити затриманих під Донецьком спостерігачів.

Нагадаємо, 27 травня спеціальна спостережна місія ОБСЄ в Україні втратила контакт з командою, що працює у Донецькій області - серед яких були громадяни Естонії, Туреччини, Швейцарії та Данії. МЗС України заявило, що до зникнення місії ОБСЄ на Донбасі причетні проросійські угрупування.

Це не перший випадок викрадення сепаратистами представників ОБСЄ. Так, 25 квітня у Слов'янську терористи захопили автобус з представниками місії ОБСЄ. Пізніше всіх дванадцятьох представників місії було звільнено. Рішення про звільнення представників місії було прийнято після отримання недвозначних інструкцій з боку російської влади, що зайвий раз свідчить про підпорядкованість екстремістів Москві.

СБУ оприлюднила докази безпосереднього впливу РФ на ситуацію навколо захоплення членів військової місії країн-учасниць ОБСЄ у Слов'янську. !zn

Читайте також:

Групу ОБСЄ в Донецькій області захоплено проросійськими терористами

ОБСЄ може перервати місію в Україні у разі загрози безпеці спостерігачів

Польоти в Донецьк обмежені на невизначений час