UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики зосередили вогонь на маріупольському напрямку

В районі Широкіно скоєно сім обстрілу.

З початку понеділка, 27 червня, зафіксовано 21 обстріл позицій Збройних сил України з боку незаконних збройних формувань фейкових "республік" Донбасу, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Найбільше їх (обстрілів) було на маріупольському напрямку – 15, на донецькому – 5 та 1 на Луганщині", – йдеться в повідомленні.

Так, на маріупольському напрямку бойовики вночі та протягом дня понеділка обстріляли опорні пункти в районі Широкіно сім разів, застосовуючи вогнепальну зброю, великокаліберні кулемети і гранатомети, а пізніше – і міномети.

В районі Мар'їнки зафіксована робота снайперів бойовиків, а неподалік від Водяного, Талаковки і Новотроїцького по позиціях сил АТО бойовики вели вогонь з гранатометів.

На донецькому напрямку під ворожим вогнем з великокаліберних кулеметів та автоматичних гранатометів виявилися укріплення сил АТО неподалік Зайцевого і Майорська, а по позиціях сил АТО в районі Опитного зафіксовано вогонь з гранатометів і 82 мм мінометів. В районі Авдіївки ворог опівночі на понеділок застосував важкі міномети.

У Луганській області бойовики обстрілювали українських військовослужбовців поруч із Сокольниками зі стрілецької зброї.

Читайте також: Терористичну "націоналізацію" обговорять у Мінську - Тука

Напередодні повідомлялося, що за минулу добу противник здійснив 36 обстрілів позицій ЗСУ на всіх напрямках. При цьому один український військовий загинув, ще четверо отримали поранення.