UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики знову піддали щільному обстрілу позиції українських військ під Авдіївкою

Захищаючи свої опорні пункти, українські війська 7 разів відкривали вогонь у відповідь.

5 квітня проросійські терористичні формування продовжили методично обстрілювати позиції ВСУ у зоні проведення АТО, здійснивши більше сорока обстрілів, повідомляє прес-центр штабу АТО. Відзначається, що за вчорашній аналогічний період обстрілів було 35.

Так, противник з самого ранку зосередив на позиціях українських військ в районі Авдіївки масований вогонь з мінометів різних калібрів. Крім цього, бойовики вели вогонь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. Опорні пункти сил АТО в районі перебували під обстрілом терористів кілька годин.

Крім цього, заборонене Мінськими домовленостями озброєння терористи використовували в районах Луганської, Зайцевого та Опитного. Крупнокаліберні міни, пущені з боку Мінерального, ворог цинічно відправляв в напрямку житлових масивів.

На Маріупольському напрямку бойовики застосовували міномети калібру 82 мм, зокрема – поблизу Лебединського. Укріплення на позиціях ВСУ в Мар'їнці, Новотроїцькому та Водяному зазнали щільному обстрілу з гранатометів, кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї. З метою протидії провокаціям українські військовослужбовці 7 разів вдавалися до вогню у відповідь, захищаючись в районі Авдіївки та Лебединського.

Як повідомлялося раніше, 5 квітня представник адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко повідомив про загибель двох і поранення ще 10 українських бійців. Російсько-терористичні війська різко збільшили кількість обстрілів позицій українських військових на всіх напрямках.

Читайте також: У зоні АТО за добу четверо українських військових отримали поранення

Останні три тижні Авдіївка залишалася епіцентром бойових дій в Донецькій області.

Українська розвідка повідомляла, що бойовики в Донбасі готують примусову "мобілізацію" у квітні, зокрема, хочуть поповнити свої лави за рахунок місцевих чоловіків віком до 45 років. Також, за даними управління, Росія готується відновити активні бойові дії в Донбасі.

При цьому, ІС повідомляє про те, російсько-терористичні війська готують на травневі свята масштабний наступ.

Про характер і значення поточних бойових дій в Донбасі докладніше читайте в статті Юрія Бутусова "Війна на виснаження", для свіжого випуску тижневика "Дзеркало тижня. Україна".