UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики зі стрілецької зброї обстріляли позиції ЗСУ біля Станиці Луганської – штаб АТО

9 березня один український військовослужбовець загинув, ще одного поранено.

У Донбасі минулої доби, 9 березня, незаконні збройні формування три рази обстріляли позиції української армії, один військовослужбовець загинув, ще одного поранено, повідомив прес-центр штабу АТО в Facebook.

"Минулої доби російсько-окупаційні війська неодноразово порушували умови безстрокового припинення вогню в районі АТО, здійснивши три обстріли позицій Збройних сил України. Внаслідок ворожого вогню минулої доби один український воїн загинув. Ще один захисник отримав поранення. Потерпілого військовослужбовця доправлено до лікувального закладу та надано медичну допомогу", – йдеться у звіті.

Так, на луганському напрямку противник вів вогонь зі стрілецької зброї по українським опорним пунктам поблизу Станиці Луганської.

На донецькому напрямку незаконні збройні формування двічі застосовували вогнепальну зброю. Зокрема, бойовики обстріляли укріплення українських захисників в районах населених пунктів Авдіївка та Водяне.

Як повідомлялося, учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 понеділка, 5 березня.

Російські терористи порушили перемир'я через годину після його початку, обстрілявши українські позиції ЗСУ в районі Щастя та Троїцького з 82-мм мінометів.

З 23 грудня 2017 року в зоні АТО було оголошено "новорічно-різдвяне перемир'я – 12-те з початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні, систематично порушувалося російськими терористами.