UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики завдають ударів по силам АТО з житлових кварталів - розвідка

Терористи наражають на небезпеку місцевих жителів, повідомляють українські розвідники.

Бойовики продовжують використовувати житлові квартали населених пунктів окупованого Донбасу для провокаційних обстрілів українських військовослужбовців, повідомляє на своїй сторінці в Facebook Головне управління розвідки Міноборони.

"Зокрема, противником все частіше застосовується тактика, коли дві і більше великокаліберні вогневі одиниці, в'їхавши в населений пункт поблизу лінії розмежування, наносять вогневий удар по позиціях сил АТО і відходять на безпечну відстань, наражаючи на небезпеку цивільне населення", - йдеться у повідомленні.

Також розвідка повідомляє, що морально-психологічний стан російсько-терористичних військ істотно погіршився після звістки про загибель та поранення під час бойових дій у Сирії колишніх військовослужбовців 1,2 АК ВС РФ.

Відзначається, що зросла кількість бажаючих достроково звільнитися з військової служби серед тих, хто спеціально прибув на окуповану територію України з метою отримання досвіду для подальшої участі в бойових діях у Сирії.

Раніше у розвідці повідомили про те, що бойовики терористичного угруповання "ДНР" готуються до придушення можливих акцій протесту цивільного населення окупованих районів Донецької області.