UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики застосували танки в районі КПВВ "Гнутове" – штаб АТО

За сорок хвилин було скоєно майже 50 пострілів, цивільних у районі КПВВ відвели до безпечних місць.

Російсько-окупаційні війська застосували танки поблизу контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Гнутове" в Донецькій області. За сорок хвилин було скоєно майже 50 пострілів, цивільних у районі КПВВ відвели до безпечних місць, повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції в Facebook.

"Сьогодні, через обстріли бойовиками російсько-окупаційних військ позицій сил АТО в районі Піщевика та Павлополя з озброєння танка, на деякий час було призупинено пропуск громадян на КПВВ "Гнутове", який знаходиться у безпосередній близькості. Цивільне населення, яке перебувало в районі КПВВ було відведено до безпечних місць", - йдеться в повідомленні.

За даними штабу, ворожі танки здійснили майже 50 пострілів, також бойовики застосували заборонені міномети калібру 120 мм, випустивши близько шести десятків мін.

У штабі АТО підкреслили, що ці факти свідчать про те, що бойовики продовжують зосереджувати на лінії розмежування сторін заборонене озброєння, яке повинно перебувати в певних районах відводу. Також чергове застосування забороненого озброєння доводить відсутність у ватажків бойовиків прагнення до стабілізації та врегулювання конфлікту.

Станом на 8:00, пропуск на КПВВ "Гнутове" відновлено.

Як повідомлялося, 26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО також було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.