UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики застосували на донецькому напрямку артилерійські системи калібру 152 мм

Протягом минулої доби ситуація в зоні проведення АТО ускладнилася.

Проросійські бандформування 43 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, повідомляє в четвер, 9 червня, прес-центр штабу АТО.

"На донецькому напрямку по українських захисниках біля Авдіївки, Пісків, Опитного російські найманці били з усіх видів стрілецької зброї і мінометів різних калібрів, а близько 22.00, порушуючи Мінські домовленості, долучили до обстрілу ще й потужні артилерійські системи калібру 152 мм", - йдеться в повідомленні прес-центру.

Позиції сил АТО в районі Луганського і Новгородського було обстріляно з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, а поруч з Майорськом і Зайцевим ще й з важких мінометів.

З настанням темного часу доби на маріупольському напрямку бойовики неодноразово вели вогонь по наших опорних пунктів в районі Новотроїцького з важких мінометів калібру та 122 мм САУ, а поблизу Павлополя і Мар'їнки з мінометів калібру 82 мм. Під вогнем великокаліберних кулеметів виявилися наші воїни на позиціях в районі Талаківки та Широкиного.

Незаконні збройні формування порушили режим тиші та в Луганській області. Там неподалік н. п. Новозвановка бойовики неприцільним вогнем зі стрілецької зброї і гранатометів намагалися спровокувати наших бійців.

В окремих випадках, щоб припинити активність ворога українські підрозділи відкривали вогонь.

Перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ВСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.