UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики застосували міномети та БМП на маріупольському напрямку

П'ятеро бійців ЗСУ отримали поранення.

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 10 квітня, 64 рази обстріляли позиції українських військових у Донбасі. Незважаючи на досягнуті домовленості Тристоронньої контактної групи щодо припинення вогню з 1 квітня, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються, ситуація загострюється.

На маріупольському напрямку під вогонь артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП потрапило Водяне. По Новотроїцькому бойовики стріляли з мінометів калібру 120 мм та гранатометів. По опорних пунктах українських військових поблизу Березового, Мар'їнки та Красногорівки окупанти гатили з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів. Протитанкові гранатомети вони застосовували у Гнутовому та Гранітному. По захисниках Гнутового та Талаківки противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів та з озброєння БМП. Морських піхотинців під Широкиним бойовики обстріляли зі стрілецької зброї, а поблизу Мар'їнки активізувався ворожий снайпер.

На донецькому напрямку окупанти обстріляли шахту "Бутівка" з мінометів калібру 120 мм та кулеметів великих калібрів. Бійців ЗСУ поблизу Авдіївки та Опитного бойовики накривали вогнем з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. По опорних пунктах українських військових поблизу Зайцевого, Пісків та Луганського вони гатили з гранатометів та кулеметів великих калібрів. Кам'янка потрапила під ворожий обстріл з кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї.

На луганському напрямку бойовики застосували міномети калібру 82 мм по оборонцях Кримського та Катеринівки, а по захисниках Валуйського, Станиці Луганської та селища Донець били з гранатометів. Опорні пункти українських військових в районі Лобачевого ворог обстрілював зі стрілецької зброї.

Як повідомлялося раніше, напередодні бойовики 28 разів обстріляли позиції Збройних сил України. Гаряче було на маріупольському напрямку, на всіх напрямках в зоні АТО окупанти активно використовували міномети, переважно калібру 82 мм.

29 березня, Тристороння контактна група в Мінську погодила запровадження в зоні АТО з 1 квітня режиму повного припинення вогню, а також розведення сил і засобів від Станиці Луганської.