UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики застосовують в зоні АТО заборонені міномети

Проте доба для українських військових минула без втрат.

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 11 лютого, дев'ять разів прицільно обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

Протягом минулої доби терористи гатили по позиціях бійців Збройних сил України з мінометів різних калібрів, порушуючи Мінські домовленості.

На донецькому напрямку вся вогнева активність окупантів зосередилась на приморській ділянці. Так, міномети калібрів 120 мм і 82 мм вони застосовували поблизу Талаківки, супроводжуючи обстріли вогнем із озброєння БМП. А в районі Водяного та Широкиного терористи гатили з мінометів різних калібрів. Крім того, з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь у передмісті Авдіївки.

На луганському напрямку терористи активно порушували режим "тиші" вдень і вночі, обстрілюючи позиції сил АТО неподалік Зайцевого з озброєння БМП, гранатометів різних видів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, напередодні бойовики вісім разів обстріляли позиції Збройних сил України. На Приазов'ї терористи відкривали вогонь з БМП і мінометів.

Під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську у середу, 20 грудня, було погоджено безстрокове припинення вогню з 00:00 23 грудня.

Проте бойовики порушили його у той самий день. Вони провели провокаційні обстріли українських позицій на Світлодарській дузі з БМП, мінометів і гранатометів. Загалом з початку "різдвяного" перемир'я було зафіксовано лише один день повного режиму" тиші".

"Новорічне перемир'я" стало 12-м з початку війни в Донбасі. "Шкільне" та "хлібне" перемир'я, що передували йому, систематично порушувалися російсько-терористичними формуваннями.