UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики заборонили перетинати кордон жителям Донбасу віком молодше 50 років

Поблизу Маріуполя під мінометним вогнем 120-го калібру виявилися наші підрозділи в Гранітному.

28 серпня ситуація в зоні антитерористичної операції залишалася стабільною. Основну активність російсько-терористичні війська виявляли поблизу Донецька.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Упродовж доби зі стрілецької зброї і мінометів бойовики вели вогонь по наших позиціях у Красногорівці, Пісках, Мар'їнці, Опитному. Під ранок зі 120-міліметрових мінометів окупанти двічі накривали українські опорні пункти в Авдіївці. А о 12.10 по цьому ж населеному пункту працювала 122-міліметрова артилерія ворога. Поблизу Маріуполя під мінометним вогнем 120 калібру опинились наші підрозділи у Гранітному. А близько 16 години у цьому ж районі бандформування двічі застосували танки. На Луганщині близько опівночі злочинці тричі обстрілювали сили АТО у Станиці Луганській з мінометів та гранатометів. А на Артемівському напрямку під вогнем 120-міліметрових мінометів опинилися наші опорні пункти у Санжарівці, Троїцькому та Кірово", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, ватажки незаконних збройних формувань, за будь яку ціну намагаються затягнути мешканців Донбасу у свої лави.

"Проте для більшості чоловіків ця війна вже принесла лише руйнування і горе. Тож люди усіма способами намагаються ухилитись від так званої мобілізації. Чоловіки призивного віку лягають у лікарні або масово виїжджають з тимчасово окупованих територій. Так, донедавна, через пункт перетину українсько-російського кордону "Червонопартизанськ", до Росії щоденно пішки виходило близько трьох десятків чоловіків. А вже на цьому тижні злочинці заборонили перетинати кордон мешканцям Донбасу віком молодше 50 років", - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Українська армія понесла серйозні втрати в секторі "М" - штаб АТО

Напередодні штаб АТО також повідомляв про активізації бойовиків поблизу Маріуполя. Пізніше стало відомо, що за добу, 26 серпня, в зоні АТО загинули семеро українських військових, ще 13 поранені. Найбільші втрати сили АТО зазнали вчора під Мар'їнкою і на Маріупольському напрямку.