UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики за добу 61 раз відкривали вогонь по позиціях сил АТО - штаб

В районах Авдіївки, Мар'їнки, Красногорівки і Тарамчука терористи активно використовували 82-мм і 120-мм міномети.

Російсько-терористичні війська продовжують використовувати в зоні АТО заборонену Мінськими угодами зброю і здійснюють спроби дискредитувати Збройні Сили України. Тільки за минулу добу бойовики 61 раз вели вогонь по позиціях українських військ уздовж всієї лінії розмежування, повідомляє штаб АТО.

"Найважче тримати оборону було в районах Авдіївки, Мар'їнки, Красногорівки та Тарамчука. Саме сюди незаконні збройні формування з мінометів калібрів 120мм та 82мм скерували більше ста мін. А в напрямку Сокольників та Березового ворог використовував БМП та протитанкові ракетні комплекси", - йдеться в повідомленні прес-центру на офіційній сторінці в Facebook.

Крім того, бойовики зі зброї менших калібрів обстріляли опорні пункти українських захисників поблизу Новотроїцького, Широкиного, шахти Бутівки, Станиці Луганської, Кримського, Гранітного, Луганського і Щастя.

"З метою утримання займаних позицій українські військові 15 разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів", - розповіли в штабі.

Разом з тим, під час роботи першого заступника керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександра Хуга в Донецькій області бойовики здійснили збройну провокацію проти сил АТО неподалік від Авдіївки.

"Застосувавши кулемети великого калібру, гранатомети та стрілецьку зброю поблизу Авдіїівки, ворог сподівався на вогонь у відповідь. Та його не було. Зрозумівши, що провокація приречена на невдачу бандити обстріляли підконтрольні їм території", - зазначають у штабі.

Читайте також: СБУ затримала в Донбасі шістьох бойовиків "ЛНР" та "ДНР"

Останнім часом саме навколо Авдіївки бойовики і війська РФ концентрують свої провокації. Раніше, Служба безпеки України повідомила про успішну нейтралізацію безпілотного літального апарату російських військ, що збирав під Авдіївкою розвідувальну інформацію. Втрати російських військових в цьому районі бойових дій вже становлять десятки, а поранених – більше сотні.

Раніше українська розвідка повідомляла, що бойовики в Донбасі готують примусову "мобілізацію"у квітні, зокрема, хочуть поповнити свої лави за рахунок місцевих чоловіків віком до 45 років. Також, за даними управління, Росія готується відновити активні бойові дії в Донбасі.