UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики за добу 54 рази обстріляли позиції сил АТО – штаб

Найбільша кількість порушень "режиму тиші" зафіксовано на маріупольському напрямку.

Найбільшу кількість порушень режиму тиші" зафіксовано на маріупольському напрямку

Бойовики за минулу добу 54 рази обстріляли позиції українських військових в Донбасі, повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook вранці в середу, 9 листопада.

На маріупольському напрямку ворог 32 рази провокував наших захисників на відкриття вогню у відповідь використовуючи стрілецьку зброю, гранатомети, озброєння БМП, а також 82 та 120 мм міномети. Під обстріли потрапили Тарамчук, Красногорівка, Мар'їнка, Талаківка, Новотроїцьке, Березове, Лебединське, Широкине, Павлопіль, Степне.

На луганському напрямку російсько-окупаційний контингент зі стрілецької зброї, озброєння БТР та 120 мм мінометів 16 разів провокували наших військових на відкриття вогню у відповідь. Вогонь вівся у напрямку Станиці-Луганської, Жовтого, Кримського та Новоолександрівки, у районі Балки Кошарної, а по населених пунктах Калинове та Попасна ворог застосував 122 мілімітрові самохідні артилерійські установки

З великокаліберних кулеметів, гранатометів, озброєння БМП, 82 та 120 міліметрових мінометів бойовики обстріляли Луганське, Авдіївку, Зайцеве та Новгородське.

Під час зустрічі "Нормандської четвірки" в ніч на 20 жовтня учасники зустрічі в Берліні погодилися з безальтернативністю Мінських домовленостей і домовилися про спільну розробки "дорожньої карти" їх реалізації. Крім того, лідери країн попередньо домовилися про продовження роботи з розведення військ на 4-х ділянках лінії зіткнення в Донбасі. Серед цих ділянок, зокрема, буде і Дебальцеве Донецької області.