UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики за добу 40 раз обстріляли позиції сил АТО – штаб

Найактивнішими терористи були на донецькому напрямку.

На донецьке напрямок довелося 19 обстрілу

Протягом минулої доби, 13 червня, російсько-терористичні війська завдали 40 обстрілів по позиціях сил АТО. З них 19 були на донецькому, 18 на маріупольському і 3 на луганському напрямках, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На донецькому напрямку терористи вели вогонь по позиціях ЗСУ з мінометів поблизу Ленінського, Новгородського, Опитного і Авдіївки. Близько опівночі для обстрілу укріплень в районі Кам'янки і шахти " Бутівка" супротивник використовував артилерію великого калібру. Вогонь вівся з тимчасово окупованої території на схід Спартака і житлових кварталів Донецька. По укріпленях сил АТО поблизу Луганського, Троїцького та Авдіївки російські найманці били з гармат великого калібру і гранатометів різних систем.

На маріупольському напрямку напруженою була ситуація поблизу Мар'їнки і Красногорівки, де протягом доби ворог більше десяти разів вів вогонь із стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів, БМП та мінометів, а по позиціях сил АТО в районі Талаковки, Павлополя і Славного - з гранатометів різних систем і БМП.

На луганському напрямку поруч з Новозвановкой і Богуславським неточних вогнем бойовики намагалися спровокувати українських бійців до відповідальності.

Читайте також: Росія перекинула в Донбас нові тонни боєприпасів, танки і "Акації" - розвідка

Нагадаємо, раніше DT.UA повідомило, що шахта Бутівка обвалилася від обстрілів, є загиблі. За інформацією волонтерів, в результаті артилерійських ударів бойовиків Авдіївці Донецької області у ніч на 12 червня загинули щонайменше 4 українських військових, ще 10 отримали поранення.

Перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.