UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики за добу 37 раз обстріляли позиції сил АТО, застосовувалася САУ

Проросійські бандити продовжують порушувати режим тиші.

Незаконні збройні формування 37 раз обстріляли опорні пункти сил АТО з п'ятниці до 6.00 суботи, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Ворог продовжує обстріл, незважаючи на домовленості про перемир'я" – йдеться в повідомленні, опублікованому прес-центром штабу вранці в суботу на сторінці прес-центру у "Фейсбук".

За даними штабу, бойовики вели вогонь по позиціях сил АТО біля Маріїнки з гранатометів і стрілецької зброї.

На Светлодарской дузі члени НВФ обстріляли опорні пункти сил АТО у Майорска і Зайцевого.

В районі Донецького аеропорту бойовики вели провокаційний вогонь по позиціях ВСУ біля Пісків, Опитного і шахти Бутівка.

Як сказано в повідомленні прес-центру штабу, "з опорного пункту наших воїнів біля Луганського ворог двічі застосував БМП".

На Маріупольському напрямку з великокаліберних кулеметів бойовики обстріляли Широкіно, а по позиціях сил АТО неподалік Старогнатовки, згідно з повідомленням, члени НВФ відкрили вогонь із самохідної артилерійської установки.

У Мінську 13 січня Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації в Донбасі заявила про досягненн домовленості припинити вогонь у зоні бойових дій на сході України з 14 січня.

Незважаючи на це, російсько-терористичні війська продовжують здійснювати збройні провокації проти сил АТО. У штабі операції відзначають, що останнім часом ситуація в зоні АТО різко загострилася, бойовики стріляють по 70 разів на добу, порушуючи режим тиші.