UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики з "Градів" обстріляли будинки в Авдіївці

Противник суттєво зменшив обстріли українських позицій артилерії, але з провокаційною метою бойовики використовували стрілецьку зброю.

Найбільш напружена ситуація і надалі зберігається недалеко від Донецька: з 18.00 і до опівночі найманці шість разів вели вогонь по селищу Опитне, застосовуючи при цьому 120-міліметрові міномети, озброєння БМП, гранатомети і стрілецьку зброю, повідомляє в середу прес-центр антитерористичної операції.

Крім того, ворожі міномети ввечері били по підрозділам сил АТО в Пісках. Близько 23.00 ворожа артилерія обстрілювала українські позиції в Красногорівці.

"О 23.07 знаючи, що в цьому районі не в силах АТО, противник вів вогонь з "Градів" по цивільних будинках в Авдіївці", - йдеться в повідомленні.

На Луганщині майже з 21.00 до опівночі незаконні збройні формування з мінометів, гранатометів, стрілецького озброєння обстрілювали український опорний пункт у Станиці Луганській.

У районі Маріуполя окупанти близько 19.00 вели вогонь по Широкіно. В 22.00 і близько 23.00 били по Новотроїцькому з 122-міліметрової артилерії.

На Артемівському напрямку майже в 20.30 бойовики протитанковими ракетами і з мінометів обстріляли підрозділ української армії в селищі Луганське.

"Загалом за минулу добу - 18 серпня, незаконні збройні формування 82 рази порушили режим припинення вогню. 4 рази найманці застосовували артилерію, 32 - міномети, 63 - гранатомети і стрілецьку зброю", - йдеться в повідомленні.

Після півночі і до 6.00 19 серпня активність ворога зменшилася.

Читайте також: У ДТП в Ростовській області постраждали 10 українців

Напередодні ввечері прес-центр АТО повідомив, що бойовики обстріляли з мінометів і гранатометів Широкіно. 18 серпня ситуація в зоні антитерористичної операції залишалася стабільною. Незаконні озброєні формування, після інтенсивних обстрілів українських позицій, які тривали протягом минулих декількох днів, зменшили активність практично вздовж всієї лінії розмежування.