UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики з БМП і протитанкового ракетного комплексу вели вогонь на маріупольському напрямку

Ворог застосував 120 і 82 мм міномети по позиціях сил АТО в Широкиному.

За минулу добу підтверджено 57 випадків відкриття вогню, з них 30 на донецькому, 16 на маріупольському і 11 на луганському напрямках, повідомляє в четвер, 7 липня, прес-центр штабу АТО.

На донецькому напрямку противник з 120 мм мінометів бив по наших позиціях в Троїцькому, Новоселівці другий та Авдіївці. Під вогнем 82 мм мінометів опинилися українські воїни у Верхньоторецькому, Авдіївці та Новгородському.

На маріупольському напрямку із забороненої мінськими угодами 152 мм артилерії ворог обстріляв Лебединське, а по Широкиному застосував 120 і 82 мм міномети. Із озброєння БМП і протитанкового ракетного комплексу окупанти вели вогонь під Новогригорівкою. Біля Мар'їнки активізувалися ворожі снайпери.

На Луганщині позиції ЗС України в районі Попасної, Новоолександрівки, Богуславського і Новозванівка противник хаотично обстрілював з 82 мм мінометів і гранатометів, провокуючи українських бійців на вогонь.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Світлодарьский виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Светлодарскої дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.