UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики з 122-мм артилерії обстріляли житлові квартали під Донецьком

Диверсійно-розвідувальна група чисельністю до 10 осіб намагалася проникнути на одну з позицій сил АТО в районі Опитного, українські військові дали відсіч.

Проросійські бандформування 22 липня здійснили 86 обстрілів позицій сил АТО і двічі били по мирних населених пунктах, з 18.00 по 24.00 сталося понад 50 обстрілів, повідомляє в четвер прес-центр АТО.

О 21.15 почався обстріл терористами селища Новгородське з боку Горлівки. Протягом сорока хвилин злочинці з 122-мм артилерії вели вогонь по житлових кварталах.

Також зі 122-мм гаубиць і 120-мм мінометів, які заборонені мінськими угодами, бандформування відкривали вогонь по позиціях сил АТО поблизу н. п. Авдіївка, Новгородське, Піски, Ленінське, Опитне.

"О 22.05 диверсійно-розвідувальна група чисельністю до 10 осіб намагалася проникнути на одну з позицій сил АТО в районі н. п. Опитне. Українські бійці дали гідну відсіч бандитам", - йдеться в повідомленні.

23 липня станом на 6.00 ранку кремлівські найманці здійснили обстріл з 120-мм мінометів позицій сил АТО поблизу н. п. Розсадки та Лозове.

Більше 10 разів протягом ночі бандформування вели вогонь із стрілецької зброї і мінометів за позиціями українських військ в районі н. п. Мар'їнка, що в передмісті Донецька.

21 липня в результаті обстрілу Авдіївки загинуло дві людини. Після обстрілу житлового сектора Авдіївки дві людини отримали поранення. Зруйновано кілька будинків.

21 липня в Мінську погодили відведення техніки в Донбасі, але ніяких документів сторони не підписали.

18 липня бойовики "ДНР/ЛНР" заявили про намір відвести знаряддя калібру менше 100 мм майже на всіх напрямках. Проте і у штабі АТО, і в ОБСЄ не підтвердили заяву. Представник ОБСЄ тоді зазначив, що досі немає угоди про те, які озброєння, куди і до якого терміну повинні бути переміщені.