UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики вночі стріляли з "Градів", намагалися штурмувати сили АТО поблизу Широкіно

У цілому за ніч бойовики 12 раз обстріляли позиції сил АТО, а також вели вогонь по мирних населених пунктах, незважаючи на домовленість про початок відведення техніки.

Бойовики ще не повністю припинили вогонь на сході країни, незважаючи на те, що напередодні сторони конфлікту домовилися про відвід військ, повідомляє прес-центр АТО вранці в неділю, 22 лютого.

Найбільш активні дії бойовиків велися на Донецькому напрямку. Селище Піски, який вже кілька днів перебуває під інтенсивним вогнем противника, вночі двічі був обстріляний з РЗСО БМ-21 "Град", тричі з артилерії і мінометів.

"Крім того, терористи застосували реактивні системи залпового вогню та артилерії по селищам Водяне, Тоненьке, Авдіївка", - йдеться в повідомленні прес-центру АТО на сторінці в Facebook.

Згідно з інформацією, на Маріупольському напрямку вночі бандформування намагалися штурмувати українські позиції поблизу Широкіно.

Як повідомив прес-офіцер сектору "М" Дмитро Чалий, в 7:00 позиції українських військових, розташованих в Широкіно, атаковані із застосуванням танка, АГС та стрілецької зброї.

Після цього, близько 10 ранку був мінометний обстріл, після якого почалося вогневе зіткнення. Сили АТО дали гідну відсіч, атака була відбита.

Втрат серед військовослужбовців немає.

"Всього за ніч з 21 на 22 лютого противник 12 раз обстріляв позиції сил АТО. 4 рази терористи застосовували "Гради", 5 разів - артилерію і міномети", - підсумували в прес-центрі.

Крім того, уздовж лінії зіткнення вже кілька днів поспіль фіксується активність безпілотників. "Вчора, близько 07:00 вечора, в районі Старобільська такий літальний апарат був збитий", - повідомили в прес-центрі АТО.

Згідно з інформацією, в небі над сектором "М" знову з'явилися літаки ВПС Росії. Політ виробляли два літака-розвідника.

Також повідомляється, що в небі над Маріуполем зафіксовані польоти трьох БПЛА.