UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики випустили по захисниках Троїцького понад 20 мін калібру 120 мм

Унаслідок бойових дій двоє українських військових отримали поранення, ще один боєць травмувався внаслідок підриву.

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 18 жовтня, 53 рази обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

Наприкінці доби обстановка в Донбасі продовжувала загострюватись. Бойовики суттєво збільшили кількість обстрілів та дедалі частіше залучали до них міномети різних калібрів. Бійці ЗСУ 31 раз жорстко придушували ворожу активність відкриттям вогню у відповідь.

На маріупольському напрямку наприкінці доби ворожих обстрілів було найменше. Проте близько 19:00 окупанти накрили захисників Гнутового мінометним вогнем калібру 82 мм. А околиці Старогнатівки вони обстрілювали з великокаліберного кулемета.

На донецькому напрямку зафіксовано більше половини від загальної кількості обстрілів за добу. Вогонь з мінометів калібру 82 мм і різних видів гранатометів терористи декілька разів відкривали по позиціях бійців ЗСУ поблизу Авдіївки. Також під гранатометним вогнем окупантів опинились позиції сил АТО в районі Луганського, Майорська та Кам'янки. А близько 18:00 вони обстріляли опорний пункт захисників Пісків із застосуванням мінометів калібру 120 мм та озброєння БМП, унаслідок цього обстрілу один український військовий дістав поранення. Крім того, майже опівночі бойовики випустили на підступах до Троїцького понад 20 мін калібру 120 мм.

На луганському напрямку окупанти двічі застосовували міномети калібру 82 мм неподалік Новотошківського та Новозванівки. А з мінометів калібру 120 мм атакували сили АТО поблизу Кримського та Попасної. Також уночі під ворожий вогонь з автоматичних гранатометів потрапили оборонці Троїцького, Новозванівки та Новоолександрівки.

Нагадаємо, напередодні бойовики 22 рази обстріляли позиції Збройних сил України. У штабі АТО повідомили про загострення на донецькому напрямку.

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації в Донбасі (ТКГ) домовилась про так зване "шкільне перемир'я", яке почалось 25 серпня. Режим припинення вогню у зв'язку з початком навчального року став вже 11-м з початку війни в Донбасі. Окупанти порушили його у перший же день.