UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики випустили 55 реактивних ракет з "Градів" по позиціях сил АТО

За інформацією прес-центру АТО, з важких артилерійських систем і стрілецької зброї проросійські гібридні бандформування били по Широкіно.

Сьогодні, 18 червня, бойовики російсько-терористичних бандформувань продовжили грубо порушувати умови припинення вогню в зоні проведення АТО. При цьому ворог використовував важке озброєння, нехтуючи життями мирних мешканців.

Як повідомляє прес-центр АТО, з майже 40 випадків застосування бойовиками зброї більше половини зафіксовано на Луганському та Артемівському напрямках.

"Зранку 55 реактивних ракет РСЗВ "Град" розірвались на позиціях українських військ біля Новотошківського. З мінометів неодноразово обстрілювали Золоте. З крупнокаліберних кулеметів та автоматичних гранатометів злочинці били по Щастю. В районі Артемівська із 152-мм гаубиць, мінометів різних калібрів, гранатометів та стрілецької зброї бандити обстріляли Луганське, Світлодарське, Троїцьке та Новозванівку. А вдень 120-мм міни бойовиків розривались в передмісті Попасної", - йдеться в повідомленні.

Крім того, з важких артилерійських систем і стрілецької зброї проросійські гібридні бандформування били по Широкіному.

"Наші позиції біля Мар'їнки активно обстрілювали міномети та ворожий снайпер. А по житлових масивах Водяного злочинці били з 122-мм артилерійських систем й танків", - уточнили в прес-службі.

Раніше командир полку спеціального призначення "Дніпро-1" Юрій Береза повідомив про загибелі двох українських військових в результаті нічного обстрілу Мар'їнки.

За минулу добу бойовики тричі намагалися прорвати оборону Мар'їнки, сили АТО відбили атаки. Як зазначає координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, ситуація біля Мар'їнки все більше нагадує Донецький аеропорт, коли терористи зосередили значні сили для обстрілу позицій сил АТО і робили постійні атакуючі дії. Раніше він повідомляв, що під Мар'їнкою відзначається значне посилення угруповання російсько-терористичних військ.