UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики ведуть вогонь по силах АТО по всій лінії розмежування напередодні Великодня

Складна обстановка зберігається на всіх напрямках.

Незважаючи на досягнуті в п'ятницю в Мінську домовленості про суворе дотримання режиму тиші, проросійські бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО практично вздовж всієї лінії розмежування сторін. Протягом дня зафіксовано 10 обстрілів опорних пунктів, передає прес-центр штабу АТО.

"З передмістя тимчасово окупованого Донецька по українським захисникам Мар'їнки та Авдіївки бандити вели вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Крім того, позиції сил АТО в районі Мар'їнки противник обстріляв з міномета калібру 82 мм", – йдеться в повідомленні.

Крім того, на Горлівсько-Світлодарській дузі бойовики били по українським опорних пунктів біля Луганського.

"Складною ситуацією залишається і на маріупольському напрямку. Там незаконні збройні формування з 120-мм мінометів обстріляли українських вояків у Широкіному. По позиціях неподалік Водяного бойовики вели інтенсивний вогонь з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП і гранатометів", – додали в штабі.

Також зазначається, що вранці на Луганщині бойовики обстріляли українські позиції поблизу Трьохізбенки з автоматичного станкового гранатомета і великокаліберних кулеметів.

Читайте також: Волонтери вивезли 725 тіл загиблих українських бійців із зони АТО

Нагадаємо, за минулу добу терористичні війська здійснили 40 обстрілів по силам АТО. В результаті ворожого вогню, загинули двоє українських військовослужбовців, ще четверо отримали поранення.

При цьому українська сторона закликає Росію дотримуватися режиму тиші напередодні свят.